Nejlepší osvětlení ve skladu – příručka pro zákazníka

Nejlepší osvětlení uvnitř skladu zvyšuje bezpečnost práce a logistickou efektivitu. Tento článek se bude zabývat návrhem osvětlení v různých částech skladu, jako jsou nakládací, distribuční, balicí a skladovací prostory, jakož i výhody a nevýhody používání LED světel po nahrazení halogenidových, rtuťových, halogenových a HPS osvětlovacích svítidel průmyslového prostředí. Je také možné přidat solární panel, pokud chcete ušetřit energii.

  • Standardní stupně osvětlení skladu
    Vnitřní prostředí by mělo mít odpovídající úroveň luxů, aby byla zaručena bezpečnost pracovníků. Pokud jsou světla slabá, řidiči vysokozdvižných vozíků nemusí být schopni vidět svého kolegu a to může vést k tragické nehodě. Úroveň jasu by měla být kolem 200 až 300 luxů v oblasti nakládání a vybalování a 100 luxů pro úložné jednotky.
  • Rovnoměrnost osvětlení
    Někteří mohou opomenout správnou rovnoměrnost osvětlení. Představte si, že prostor skladu je plný tmavých a jasných míst, zrak zaměstnanců se může zbytečně namáhat a produktivita zaměstanců se tak může snížit. Nejdůležitější je, že toto nesprávné osvětlení může způsobit průmyslovou havárii, protože pracovníci nemohou jasně vidět těžká užitková vozidla a nerovné povrchy. Použitím softwaru pro simulaci osvětlení DIALux lze před instalací odhadnout správnou úroveň luxů ve skladu.
  • Rozmístění osvětlení ve skladu
    Rozmístění osvětlení prvního typu je vhodné pro uličky, protože nabízí oválné a úzké osvětlení. Tento typ distribuce zajišťuje použití symetrických, podélných světel a snižuje míru použití svítidel, které by byly zbytečné. Pokud poloha svítidel nebude ve středu uličky, budeme potřebovat rozložení typu II, asymetrické osvětlení na zemi.
  • Uspořádání osvětlení
    Před návrhem osvětlení ve skladu se musíme podívat na vzdálenost mezi regálem a výškou stropu a naplánovat tak správné uspořádání osvětlení. Pokud jsou svítidla umístěna těsně nad regálem, většina světel bude blokována a bude zde stín. Abychom dosáhli co nejlepšího výsledku, náš světelný designér bude sledovat půdorys vašich skladovacích jednotek a poté rozhodne o jedinečném uspořádání osvětlení.
  • Typy svítidel s dostatečnou výškou
    Nabízíme světlomety, světelné lišty, světelné trubice a solární světla, logistické centrum a pro další prostory ve skladu. Navrhujeme nejlepší řešení osvětlení.
  • Řídící systém skladových světel
    Naše skladové osvětlení podporuje systém DMX a DALI, který umožňuje snadné ovládání jasu. Můžeme také seskupit svítidla, které můžeme zapnout / vypnout najednou. Fotosenzor lze také použít k nastavení dynamiky jasu, pokud je vnitřní prostorpříliš tmavý nebo naopak osvětlený.

    LED OSVĚTLENÍ VE SKLADU

    Výhody LED osvětlení ve skladu
  • Úspora energie
    Naše LED světla mají vysokou světelnou účinnost 130 lumenů na watt, což znamená, že každý spotřebovaný výkon produkuje 130 jednotek jasu. Víme, že světelná účinnost halogenidu kovu je kolem 75 až 90 lumenů na watt a halogen má pouze 15 až 20, což je hlavní omezení běžného osvětlení. Po dovybavení stropními LED svítidly můžeme ušetřit až 75% energie, a to nejenom přispívá ke snížení nákladů na elektřinu, ale také významně šetří životního prostředí.
  • Neomezené druhy LED svítidel
    To znamená širokou škálu možností – výkon, úhel paprsku, CRI, velikost, hmotnost a je zde spousta dalších parametrů. Můžeme použít světla s různými specifikacemi, aby se vešly do jakéhokoliv typu skladu. Máme LED světlomety s výkonem 400W, 1000W a dokonce až 10000W. Kromě toho nabízíme také přizpůsobení instalačního držáku a dalšího příslušenství.
  • Vyšší životnost
    Kromě vyšší energetické účinnosti je dalším podnětem k pořízení LED světel do skladu to, že je jejich životnost daleko větší než je tomu u světel typu HID. Pokud používáte halogenové osvětlení, budete jej muset vyměnit za každých 1-2 let, protože jejich jas klesá rychle. Po pár měsicích již tento rozdíl ohledně jasu uvidíte. Naopak je to po instalaci LED svítidel, jelikož naše LED světla mají 80 000 hodinovou životnost, což je nejméně 18 let, v případě 12 hodinového provozu denně. LED světla se tak stávají nejlepší volbou pro váš sklad.
  • Neblikají
    Ačkoli zářivky jsou levnější než LED světla, jsou daleko víc náchylnější k blikání. Ačkoli tento jev nemusí být natolik pozorovatelný; Ovlivňuje a zatěžuje naše oči a snadno se tak pod vlivem blikajících světel unavují. Naopak LED svítidla nikdy neblikají. Podle našeho laboratorního testu je amplituda lumenů menší než 0,3% průměrného světelného výkonu osvětlení; proto, světla nebudou blikat ani pod 5000 fps zpomalení kamery.
  • Odolají extrémním teplotám
    Naše LED svítidla vhodná pro skladní prostory využijete v jakýcholiv teplotních podmínkách. Svítidla odolávají extrémně nízké teplotě -45 ° C v místnosti, kde je uloženo zmrazené zboží. A jelikož některé výrobní procesy mohou zahrnovat vysokou teplotu, doporučujeme i zde LED svítidla, která fungují a jsou bezpečná i při teplotě 100ºC. Naše světla mají efektivní systém odvádění tepla, který udržuje teplotu spoje v nižším rozsahu.
  • Jsou vodotěsné
    Naše LED světla mají IP66 vodotěsnou funkci, a proto se nemusíte obávat, že světlo zhasne za silného deště. LED je lepší alternativa než HID světla i zářivky.

About LEDKY.NET

O osvětlení se zajímám profesně 6 let. LED technologie se během této doby zlepšila v každém svém aspektu. Máme možnost používat příjemné světlo pro každou příležitost.