Jak koupit lustr?

Jak koupit lustr?

Lustry nejsou vhodné jen pro jídelnu. Tento lustrový nákupní průvodce odhalí vše, co potřebujete vědět o těchto krásných svítidlech jak pro vnitřní, tak pro venkovní prostory.

Šířka:
Délka pokoje + šířka pokoje = šířka lustru (v palcích)

Prázdná místnost s dřevěnými podlahami = délka + šířka se rovná šířce lustru.

An empty room with wood floors and an equation: length plus width equals the chandelier width.

 

Rozměrové tipy pro stolní lustry

Pro vyvážený vzhled zvolte lustr, který je přibližně o 30 cm užší než stůl.

Jak vysoko byste měli viset lustr?
Záleží na umístění.

Zde jsou nejčastější způsoby použití:

  • Nad jídelním stolem

Spodní část lustru jídelny by měla být cca 80 cm nad stolem.

  • Nad podlahou

Spodní část lustru by měla být minimálně 2 metry nad podlahou.

  • Nad kuchyňským ostrůvkem

Vaše zařízení by mělo být dostatečně blízko, aby bylo zajištěno přiměřené světlo, ale nikoli tak nízko, že by to oslňovalo. Obecně platí, že je dobré zavěsit kuchyňské ostrovní lustry 80 cm nad pult.

Dvoupodlažní foyer

Pamatujte si, že v otevřeném foyer může být lustr na úrovni očí nebo mírně dolů při pohledu z druhého patra. Zvažte tak zařízení, které by vypadalo atraktivně ze všech úhlů, a to i zhora.

Tipy pro různé typy stropu
Většina lustrů je navržena tak, aby se vešla na nejrůznější místa. Zde jsou odpovědi na některé často kladené otázky týkající se instalace:

Bude lustr pěkně viset i na šikmém nebo klenutém stropu?  Gravitace se postará o to, aby vaše zařízení viselo rovně.

Mohu použít lustr s nízkým stropem? Ano. Jednoduše odstraňte většinu řetězu pro instalaci lustru v místnosti s nízkým stropem.

Potřebují lustry další stropní podporu? Většina malých až středně velkých lustrů může být instalována do standardních stropních křižovatek. Velké lustry, však vyžadují další podporu. Doporučujeme použít rozšiřitelný lustr / ventilátor, který je umístěn mezi stropními nosníky a poskytuje další podporu. V případě pochybností vždy konzultujte s licencovaným elektrikářem.

About LEDKY.NET

O osvětlení se zajímám profesně 6 let. LED technologie se během této doby zlepšila v každém svém aspektu. Máme možnost používat příjemné světlo pro každou příležitost.