Jaké koupit LED osvětlení

Jaké koupit LED osvětlení

Energeticky úsporné řešení pro osvětlení, LED diody poskytují osvětlení, které potřebujete, aniž byste spotřebovali stejnou energii jako běžné žárovky.

V této příručce pro získávání osvětlení LED se dozvíte nejenom mnoho výhod světelných diod (LED), ale také to, jak dešifrovat vše od wattů a lumenů po CRI. Dostanete také praktické a odborné tipy, jak aktualizovat vaše svítidla se správnou LED diodou.

Výhody LED diod
LED diody mají tři hlavní výhody oproti žárovkám. Mezi přínosy LED patří:

Ušetřete peníze: LED diody jsou až 10krát účinnější než žárovky. To znamená, že využívají méně energie (o 75 procent méně), což vám ušetří peníze.
Dlouhá životnost: LED diody v porovnání s žárovkovým osvětlením žijí až 25krát déle. Dlouhá životnost přenáší méně změn žárovky.
Vysoce univerzální: Bezkonkurenční tvary, vícebarevné možnosti a řada barevných teplot činí LED dokonalou pro všechny vaše potřeby osvětlení. To znamená, že můžete vyměnit žárovku s žárovkou 40 W nebo dokonce 75 W s ekvivalentem LED, která poskytuje stejnou barvu a jas, které chcete, aniž byste spotřebovávali stejné množství energie.

Teplé nebo studené osvětlení? 
Teplota barev je standardním měřením vzhledu světla – což obecně označujeme jako „teplý“ nebo „chladný“ vzhled světla.

LED diody dokáží reprodukovat širokou škálu barevných teplot, proto dodržujte tuto jednoduchou barvu teploty barvy při nakupování:

A color temperature chart with cool white, bright white and warm light color temperatures.

Tabulka barev barev s chladnými bílými, jasně bílými a teplými barevnými teplotami.

Jas? Přemýšlejte v Lumens, ne Watts
„Lumens“ je měření jasu světla nebo žárovky. „Watts“, na druhou stranu, je měření elektrické energie pro napájení světla nebo žárovky.

A lumen comparison chart.

V minulosti většina lidí (chybně) posuzovala jas žárovky ve wattech. Protože LED diody jsou mnohem efektivnější, ta korelace mezi wattem a jasem není přesná. Takže teď, pokud chcete vědět, jak světlo je světlo, podívejte se na jeho lumenů.

CRI (Index barevného vykreslování) je měření, jak dobře světelný zdroj vykresluje barvu. Při osvětlení s vysokou hodnotou CRI se červené objeví červené, zelené zelené a tak dále.

Hodnocení CRI se pohybuje od 0 do 100. Obecně platí, že čím vyšší je LED, tím vyšší je CRI.

Pro dosažení nejlepších výsledků se podívejte na LED diody s hodnotami CRI mezi 90 a 100.

Pro srovnání má poludní slunce CRI 100; oranžově osvětlené pouliční osvětlení mají obvykle nízkou CRI kolem 25.

 

Je osvětlení LED stmívatelné? Ano, ale…
S LED diodami je třeba mít na paměti jen několik věcí, když používáte stmívač:

Nejprve se ujistěte, že svítidlo LED (nebo žárovka) je stmívatelné.

Za druhé, používejte pouze stmívače kompatibilní s LED, abyste zabránili blikání a abnormálnímu opotřebení světla. Starší spínače stmívače často nejsou kompatibilní s kontrolkami LED.

Rozdíl mezi žárovkami LED a integrovanými poli
Existují dva různé typy LED osvětlení:

LED žárovky: Jednoduše je používejte místo stávajících žárovek. LED alternativy jsou dostupné pro nejčastěji používané žárovky.
Vestavěné nebo integrované LED diody: U některých svítidel a svítidel je světelný zdroj LED vybudován přímo do konstrukce. Tyto „integrované“ diody LED umožňují inovativní vzory a tvary, které byly kdysi nemyslitelné.

Kde používat LED? Kdekoli!
LED diody vypadají skvěle a jsou tak všestranné, můžete je použít kdekoli. Přesto existuje několik míst, kde LED skutečně překonává všechny ostatní:

Stolní lampy LED: LED nabízí jasné, jasné světlo. Podívejte se na návrhy s variabilní barevnou teplotou, které pomáhají snižovat únavu očí.
Venkovní LED osvětlení: dlouhá životnost LED diod znamená méně změn žárovky v těch těžko dostupných místech.
LED lustry: Stejně jako u venkovního osvětlení jsou změny světelné lampy omezenější a dále mezi nimi s dlouhotrvajícími LED diodami.
LED stolní lampy: Snadný způsob, jak upgrade! Jednoduše vyměňte své stávající žárovky za LED žárovky.
Jak můžete vidět, dioda LED rychle přetváří domácí osvětlení a nabízí cenově efektivnější, ekologičtější a bezpečnější způsob osvětlení našich domů a kanceláří. Více informací o osvětlení LED, včetně fascinujícího popisu technologie, která to všechno umožňuje, zjistěte, jak funguje LED žárovka.

About LEDKY.NET

O osvětlení se zajímám profesně 6 let. LED technologie se během této doby zlepšila v každém svém aspektu. Máme možnost používat příjemné světlo pro každou příležitost.